Nu pot sa nu observ ca lumea se misca cu o viteza mare; fata de acum 50 ani, de exemplu. Iar, cum am mai spus in discutii anterioare, cred ca abilitatea mintii umane de a absorbi informatia care se adauga constant este limitata. Nu apuca sa cunoasca, invete, aprofundeze sau *judece* ceva, ca deja trebuie sa abandoneze subiectul pentru a trece la unul nou. Pe care il va trata cu aceeasi superficialitate. Pentru ca apare unul mai nou. Cred ca lipsa asta de timp, in care mintea umana sa proceseze in tihna, a condus la diverse consecinte, daca putem sa le numim asa.
1. Se ia de buna mai tot ce se aude: nu ai timp sa stai sa investighezi. Spune ProTv, Facebook sau cine stie ce Influenceritza [sic] si “aia e”! Credem si nu cercetam. Ba mai mult, facem si revolutie daca scrie pe Facebook #josguvernu.
2. Nu se mai leaga conexiuni incarcate de insemnatate. Daca nu-mi place,ii dau scroll: dau scroll la job-uri, la prieteni, la familie, la iubit (mai ales!)
3. Apar produsele aparent grozave si pe dinauntru goale de substanta! Hainele se schimba anual, fiind niste carpe care se duc la prima spalare. Sau nu mai sunt in ultimul trend.; care trend de luna asta este fix alt tip de roz fata de rozul de luna trecuta. Apare iPhone X si, fix a doua zi, ii mai adauga un pixel si il scot ca iPhone X+1
4. Apar tot felul de boli. FOMO (fear of missing out – frica de a nu fi parte din), fiind una dintre cele mai puternice. Deoarece cred ca poate fi un punct de plecare pentru depresie, in special in cazul adolescentilor ce oricum tind sa se considere neintelesi. Stresul, care si el duce la nenumarate afectiuni, epuizarea, mentala, nu fizica, si multe altele.
Si cel mai trist e ca e totul un cerc vicios, pe care chiar noi il alimentam…
Diana